S-topp skiljer sig efter 13 år

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Carin Jämtin.
NYHETER

Socialdemokraternas partisekreterare, Carin Jämtin, 51, vill ha en snabb skilsmässa från maken Anders Jämtin, 44.

På måndagen kom makarnas gemensamma skilsmässoansökan in till tingsrätten.

Carin Jämtin och maken Anders har varit sambo sedan sommaren 1999 söder om Stockholm, de gifte sig i juli 2002 och har två gemensamma barn, 16 och 18 år.

De har bott i Farsta sedan 2011 och är fortfarande bägge två folkbokförda där, enligt Skatteverket.

På måndagen den 3 augusti, på Carin Jämtins födelsedag, registrerades parets gemensamma skilsmässoansökan vid Södertörns tingsrätt.

Av den framgår att makarna inte vill ha betänketid på sex månader, som brukligt är, utan en snabb skilsmässa utan betänketid.

Enligt ansökan framgår det också att det var Carin Jämtin som skrev på först den 28 juli, maken Anders gjorde det två dagar senare.

I partitoppen

Carin Jämtin har tillhört partiets toppskikt under många år, och har tidigare bland annat varit biståndsminister och oppositionsborgarråd i Stockholm.

För fyra år sedan efterträdde hon Ibrahim Baylan som socialdemokraternas partisekreterare på partiets extrakongress, hon valdes på nytt vid den ordinarie partikongressen 2013.

Maken Anders Jämtin har arbetat som data­ och teknikansvarig i socialdemokraternas partiexpedition.

Aftonbladet har sökt Carin Jämtin och maken vid upprepade tillfällen.

FAKTA

De här toppolitikerna har också skilt sig

Göran Persson (S), tidigare statsminister, har skilt sig två gånger. Han är nu gift med Anitra Steen som varit vd för Systembolaget och nu är ordförande för Svenska spel.

Carl Bild (M), tidigare utrikesminister och statsminister, är inne på sitt tredje äktenskap. Han är gift med europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt. Tidigare har han bland annat varit gift med Mia Bohman, den gamle M-ledaren Gösta Bohmans dotter.

Anna-Karin Hatt (C) som var IT- och energiminister i alliansregeringen skilde sig 2011 från sin make Greger Hatt. Paret var gifta i knappt två år och fick ett barn ihop. Det var Anna-Karin Hatts andra skilsmässa. Hon var tidigare gift med centerpartisten Ola Alterå, som hon har två barn med.

Fredrik Reinfeldt (M), före detta statsminister, skilde sig från sin fru Filippa i juli 2012. Paret höll ihop i 20 år och har tre barn ihop. I februari i år kom nyheten om att Fredrik Reinfeldt träffat en ny kärlek, Roberta Alenius, 36, jurist och tidigare presschef på regeringskansliet.

Anders Borg (M), Sveriges tidigare finansminister, skilde sig i februari i år. Borg hade då inlett en relation med Army of lovers-artisten och entreprenören Dominika Peczynski. Borg har tre barn tillsammans med sin före detta fru Sanna Ölander Borg.

Ylva Johansson (S), Sveriges arbetsmarknadsminister, separerade från sin man Erik Åsbrink i mars 2015. De blev förälskade 1997 när de satt i den förre S-ledaren Göran Perssons regering. När de träffades var de gifta på var sitt håll. Paret fick en son tillsammans under förhållandet.

ARTIKELN HANDLAR OM