Räddningsinsats på Kolmården: Människor i vattnet

Foto: JOCKE LIND
NYHETER

Polisen larmades till Vildmarkshotellet vid Kolmården när tre personer inte ville betala för sig.

Det slutade i en stor räddningsinsats och två nedkylda män.

– Det hördes skrik utifrån vattnet som tydde på att en eller två personer var i livsfara, säger Magnus Holmström vid Norrköpingspolisen.

Vid 22.20-tiden kallades polisen till Vildmarkshotellet vid Kolmården där det uppstått en dispyt med tre gäster i 20-årsåldern.

– Det har blivit något problem vid betalningen och vi var på väg dit för att se vad det handlade om. Då avviker två av de här tre personerna, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Norrköping.

Befarades vara i livsfara

Kort därefter inleddes en omfattande räddningsinsats. Fler poliser, räddningstjänsten och kustbevakningen kallades till platsen då det fanns misstanke om att två personer befann sig i vattnet ute i mörkret.

– Människor hörde skrik utifrån vattnet som tyder på att en eller två personer var i livsfara, säger Magnus Holmström.

Kenneth som blev vittne till insatsen berättar att det var full aktivitet ute på en brygga och att räddningspersonalen lyste ut i vattnet i sökandet efter de nödställda.

– Vi hörde massa skrik från vattnet, säger han.

Räddningstjänstens dykare lyckas hitta en man som då befinner sig cirka 100 meter ut i vattnet och dra in honom till land. Mannen var då kraftigt nerkyld efter att ha tagit en kajak när han avvikt från från restaurangen när det uppstod problem vid betalningen.

Brottsmisstänkta

Samtidigt fortsatte sökandet efter den andra personen som befarades vara kvar i vattnet.

– Vi hade ganska mycket personal på platsen och sökte även av längs strandlinjen och där hittar vi den andra mannen som befarades vara i vattnet. Han befann sig då på land och var även han nerkyld, säger Magnus Holmström.

Båda männen fördes till sjukhus för kontroll.

Tillsammans med den tredje mannen från Vildmarkshotellet misstänks de nu för bedrägeri. Mannen som räddades ur vattnet efter att ha vält i en kajak är också misstänkt för sjöfylleri.