Tre män knivskurna i Malmö

1 av 4
NYHETER

Under tisdagskvällen och natten knivskars tre män i Malmö.

För en av dem är skadorna livshotande.

På tisdagskvällen skars en man i 20-årsåldern svårt i brösttrakten och i ryggen av en eller flera personer. Överfallet ska ha skett på Hyllievångsvägen.

– Han börjar springa mot sjukhuset, men det är långt. Han kommer några kilometer men säckar ihop och körs sedan av en privatbilist till sjukhuset, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

Ingen har gripits för dådet, som rubriceras som försök till mord. Mannen vårdas fortfarande för sina skador, som bedöms som livshotande.

Hittades vid torg

Ytterligare en man i 30-årsåldern har knivskurits i Malmö. Han hittades på Augustenborgstorg strax efter midnatt, uppger polisen.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska mannen ha knivhuggits i ryggen och ena armen. Men det är oklart var själva knivskärningen ägt rum. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

– Exakt hur det har gått till det vet jag inte, men någonstans i närheten av Augustenborgstorg har det skett, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen Region Syd.

Enligt TT rubriceras även denna händelse som mordförsök.

Rånades

Strax efter 01.00 natten mot onsdag blev ytterligare en man knivskuren i Malmö. Mannen, som är mellan 20 och 30 år, blev knivskuren i samband med ett rån på Köpenhamnsvägen i Malmö.

– Han blev hotad med kniv och tvingades till en bankomat där han tvingades ta ut 10 000 kronor. Efter att ha lämnat över pengarna blir han knivhuggen, säger Attin till TT.

Enligt vad mannen berättat för polisen har han blivit rånad och knivskuren. Sedan ska rånaren ha sprungit från platsen i riktigt mot en närliggande skola.

Mannen skadades främst i armen och ska inte ha fått livshotande skador. Det är ännu oklart om det finns något samband mellan de tre händelserna.

– I nuläget finns inget samband. Det får utredningen visa om det finns något, säger Mikael Lindh.