Strandarbetare kan ha förstört vrakdelar

Ön Réunion.
NYHETER

Fransmannen Nicolas Ferrier arbetar med att städa stränder på Réunion. Tidigare i år brände han upp två portföljer och ett säte som flutit i land på ön.

– Det var först i onsdags som jag förstod vad det kan ha varit, säger han till The Telegraph.

Nicolas Ferrier säger till tidningen att han hittade ett blått säte i maj i år på en strand på den nordöstra delen av ön. Men fyndet fick honom inte att reagera. Han arbetar nämligen med att rensa upp stranden, och är van vid att skräp flyter i land.

Ungefär samtidigt hittade Nicolas Ferrier också två fåtöljer. Han gav föremålen samma behandling som skräpet från havet brukar få.

– Jag eldade upp dem. Det är mitt jobb. Jag samlar skräp och bränner det, säger han till The Telegraph.

Hittade vinge

Han säger också till tidningen att han redan i maj såg den vingdel som nu bekräftas komma från MH370. Men Nicolas Ferrier ryckte bara på axlarna.

– Jag satt på den. Jag höll på att fiska bening och använde den som ett bord. Jag tänkte inte så mycket på det innan jag såg den på nyheterna, säger han.

Också en kvinna som tidningen pratat med säger sig ha sett delen från vingen redan i maj.

”Hade ingen att fråga”

Tidningen ställer frågan varför mannen aldrig rapporterade in sina fynd. Han säger då att han – till skillnad från personerna som senare blev kända för att ha hittat vingdelen – arbetar ensam.

– Jag hade ingen att fråga, säger han.

Dessutom varken lyssnar han på radio, läser tidningen eller tittar på tv.

Så frågan är om Nicolas Ferrier kan ha eldat upp fler vrakdelar från MH370.

– Kanske. Men jag har ingen aning. Jag bara slänger sakerna på elden, säger han.