Bilägaren: ”Den var inte inblandad i någonting”

1 av 23
NYHETER

Polisen har beslagtagit två bilar i mordutredningen i Upplands Väsby.

En av dem tillhörde en man som lånat bilen av sin pappa.

– Han skulle bara ner och hjälpa polisen att leta, säger ägaren.

Kvinnans bil stod parkerad i anslutning till motionsanläggningen. Man har genomsökt två bilar, en på en skogsväg och en bil med inslagen ruta vid Runby skola. Polisen bekräftar att två bilar har tagits i beslag för att kunna undersökas inomhus. Strax innan klockan 07 bärgades en mörk BMW från området. Ägaren till BMW:n berättar att han lånat ut den till sin son för någon vecka sedan.

– Han skulle ner och prata med polisen och höra om de behövde hjälp med att söka. Då hade de tagit in bilen och tagit in honom på förhör, men det fanns ingen brottsmisstanke, säger ägaren.

– Jag vet att så fort teknikerna har tittat på bilen så skulle de släppa den. Den var inte inblandad i någonting.

”Väldigt underligt”

Ägaren tror att sonen, som erbjudit hjälp eftersom han känner till området väl, varit hos polisen i någon timme. Både han och sonen tar situationen med ro.

– Det var ju väldigt underligt, men det är lika bra att de förhör så många som möjligt och utreder detta brett, säger han.

– Jag bor ju alldeles precis i närheten och det känns aldrig trevligt när någonting sådant händer i närområdet.

Stockholmspolisens talesperson Towe Hägg vill inte kommentera huruvida man pratat med ägarens son eller inte.

– Det stämmer att vi förhör folk som har uppgifter att lämna i den mordutredning som pågår, men vilka vi pratar med kan vi inte gå in på så tidigt i en utredning, säger hon.