Hemlig belöning för att hitta försvunna svenskan

1 av 2
NYHETER

Svenska Glenda Charles-Harris, 78, är spårlöst försvunnen på ön Trinidad och misstänks ha blivit kidnappad.

Nu utfäster polisen en belöning med en hemlig summa.

Enligt lokaltidningen Newsday är det kvinnans anhöriga som betalar för information som kan leda till att svenskan hittas.

Förra tisdagen sågs universitetsrektorn Glenda Charles-Harris lämna sitt hem på ön Trinidad för att åka till arbetsplatsen.

Men hon kom aldrig fram till jobbet.

Hennes krockskadade bil ska ha hittats i staden Princes Town på södra delen av Trinidad, långt från hennes hem. I bilen fanns värdesaker och polisen misstänker att den 78-åriga svenskan, som de senaste fyra åren varit bosatt på den västindiska ön, blivit kidnappad.

Hemlig belöning

Nu hoppas polisen att en okänd summa pengar kan bidra till ett genombrott i sökandet efter Glenda. Enligt The Trinidad and Tobago Guardian har polisen utfäst en belöning för att hitta henne. Summan avslöjas dock inte, men enligt lokaltidningen Newsday är det kvinnans familj som står bakom den.

Barnbarnet Alexandra Charles-Harris har tidigare berättat för Aftonbladet hur familjen är utom sig av oro.

– Hon har diabetes och högt blodtryck. Tiden bara tickar och ingen hittar henne, har hon sagt.

Efter att ha fått ny information om att Glenda Charles-Harris tyckte om att promenera i Morugaskogen genomförde polisens antikidnappningsenhet på torsdagen ett omfattande sökarbete med hjälp av sökhundar i området i ett försök att hitta kvinnan, uppger lokaltidningen Newsday.

UD känner till fallet

I måndags uppgav polisens utredare Intikhab Mohammed att man kunnat kartlägga Glendas tid före försvinnandet men att bilden av vad som hände sedan är ytterst suddig.

– Det är som att leta efter en nål i en höstack, säger han enligt Trinidad Express.

Svenska utrikesdepartementet, UD, har tidigare bekräftat att man följer utvecklingen i ärendet.

ARTIKELN HANDLAR OM