Tåganställd överfallen – misstänks ha iscensatt det

1 av 3 | Foto: Mathias Øgendal
NYHETER

En av tågbolagets DSB:s medarbetare uppgav att han blev misshandlad, kvarhållen – och bunden med tejp.

Under eftermiddagen gick polisen ut med information om att allt var iscensatt. Nu är han gripen för bland annat mened, men nekar till anklagelserna.

Är du på plats? Vet du mer? Hör av dig till oss!

Centralstationen i Köpenhamn, Hovedbanegården, var i morse avstängd för all tågtrafik. Orsaken var att en av tågföretaget DSB:s anställda sa sig ha blivit attackerad av två män strax efter klockan 04.

Enligt uppgifter från mannen hade han befunnit sig på ett tåg när han sett någonting misstänkt och blivit attackerad. Han sa att två män iförda rånarluvor hotat honom med en revolver – och bakbundit honom men tejp.

Den överfallne befriades av sina kollegor innan polisen tillkallades.

Stopp för tågen

En stor mängd poliser fanns på plats på centralstationen. Centralen spärrades av och under flera timmar på fredagsmorgonen gick inga tåg.

Uppemot 30 000 personer pendlar varje dag över Öresund och under morgonen påverkades många av dem i sina resor. IT-konsulten Jonas Persson, 38, från Malmö blev över en timme försenad - efter att ha fått ta både tåg, tunnelbana och buss till jobbet i Köpenhamn för att undvika Hovedbanegården.

– Det är totalt jävla kaos här med bussar och metro, säger han.

– Och det var många många svenskar på Malmö Central som bara vände när de såg att tåget skulle stanna vid Kastrup.

Strax innan 08 började tågen rulla igen.

”Iscensatte allt”

Under eftermiddagen skickade Köpenhamnspolisen ett nytt pressmeddelande där det framkommer att den tåganställde iscensatt allt.

Mannen arresterades misstänkt för mened och för att ha skapat omfattande störningar i tågverksamheten samt ha iscensatt en nödsituation. Han nekar till anklagelserna.