Ny bild visar hundratals migranter flytande i havet

1 av 13 | Foto: REUTERS
Människor ligger i havet efter att deras båt kapsejsade.
NYHETER

Här flyter hundratals migranter i havet.

Den nya bilden kommer från årets värsta flyktingkatastrof där 200 personer tros ha drunknat utanför Tripoli i Libyen.

Runt 600 personer hade flytt mot Italien i en båt ämnad för 50.

Italiensk polis har släppt en ny bild från båtkatastrofen i medelhavet i onsdags där fler än 200 migranter tros ha drunknat. På bilden syns ett par hundra huvuden sticka upp ur vattnet på det öppna havet.

Den svaga träbåten med en uppskattad kapacitet på 50 personer ska ha haft omkring 600 flyktingar ombord när den lämnade Libyen för att ta sig till Italien, skriver Time Magazine.

Över 2 100 andra migranter har redan dött denna sommar när de försökt ta sig från Libyen till Europa. Men när båten förliste nordväst om Libyens huvudstad Tripoli i onsdags kväll blev det den dödligaste flyktingolyckan hittills.

Utsattes för tortyr ombord

Överlevare har berättat att migranterna, som betalat människosmugglarna mellan 1 200 och 1 800 amerikanska dollar för att komma med på båten, utsatts för tortyr med knivar och livremmar om de inte lytt order ombord.

De afrikanska flyktingarna, som betalt mindre för sina resor, fick sitta i lastutrymmet. När båten började ta in vatten hade de desperat tagit sig upp på däck – men motats tillbaka av människosmugglarna med knivar och påkar, och låstes in i lastutrymmet medan båten sjönk till botten.

De fem människosmugglarna – två libyer, två algerier och en tunisier – har nu gripits av italiensk polis misstänkta för mord och människosmuggling.