Tvingades nödlanda – hagelstorm förstörde planets nos

1 av 2 | Foto: AP/TT
Hagelstormen slog sönder delar av nosen på flugplanet innan det lyckades nödlanda.
NYHETER

En brutal storm tvingade planet i USA att nödlanda.

Hagel, blixtar och regn hade kvaddat nosen och vindrutan.

– Det var de 10 mest skräckfyllda minuterna i mitt liv, säger passageraren Robin Jones.

Flygplanet var på väg från Boston till Salt Lake City när det hamnade i en storm av regn, blixtar och hagel. Både planets nos och vindruta kvaddades – och man tvingades nödlanda i Denver. Passagerarna var i chock.

– Jag flyger konstant och detta var mitt livs 10 mest skräckfyllda minuter, säger passageraren Robin Jones till Fox 13 Salt Lake City, efter att han tagit sig till Salt Lake Citys flygplats.

– Jag tänkte: ”Okej. Har jag sagt till alla jag älskar att jag älskar dem?” Och så fort jag insåg att jag gjort det så tänkte jag: ”Det är okej. Allting kommer att bli okej”.

Såg blixthål över motorn

En person fick föras till sjukhus efter en ”omfattande turbulens”, uppger Denver International Airports talesperson Laura Coale till CNN. Ingen annan på planet ska ha skadats. På bilder kan man se att vindrutan krossats – och att planets vita nos bucklats till ordentligt.

– Vi kunde se ett slags hål över motorn där en blixt hade slagit ner. Vi kunde se att nosen på planet saknades. Det var väldigt skrämmande, säger passageraren Rob Wessman till Fox 13 Salt Lake City.

Flybbolaget Deltas talesperson Liz Savadelis bekräftar för CNN att planets radom – noskonen som skyddar väderradarn och navigationsutrystningen – skadats.