Mcdonalds slängde ut synskadade Tina Marie

1 av 2
NYHETER

Synskadade Tina Marie Asikainen och hennes femåriga dotter blev utkastade från Mcdonalds.

Orsak: de hade med sig ledarhunden Rex.

– Det var så pinsamt att jag började gråta, säger mamman till VG.

Tina Marie Asikainen och hennes femåriga dotter hade tjejkväll på fredagen och bestämde sig för att äta på Mcdonalds i norska Fredrikstad.

De hade betalat för maten och slagit sig ned när en anställd kom fram och gav dem beskedet att han fått i order att kasta ut matgästerna från restaurangen.

Anledningen var att Tina Marie Asikainen, som är synskadad, hade med sig ledarhunden Rex.

– Vi satt på övervåningen och var tvungna att gå ner. När vi kom ner försökte jag visa upp mitt intyg där det klart och tydligt står att det är förbjudet att inte tillåta ledarhundar i restauranger. Men de var inte intresserade av att titta på intyget. De var fem anställda men ingen brydde sig, säger hon till norska VG.

”Så pinsamt”

Polisen kom till platsen för att reda ut situationen. För VG uppger Asikainen att hon tänker polisanmäla Mcdonalds för diskrimineringsbrott.

– Jag har blivit behandlat på ett helt oacceptabelt sätt, säger hon.

Hon tog mycket illa vid sig av händelsen.

– Det var så pinsamt att jag började att gråta. Jag är bra på att prata för min sak och är inte den som blir ledsen av sådana här saker. Men det blev för mycket eftersom min dotter hamnade mitt i händelsen, säger Tina Marie Asikainen.

Mcdonalds Norge har gått ut med en ursäkt via Facebook. I ett inlägg skriver man att driftchefen bett om ursäkt personligen och att de följer upp händelsen internt.

”Vi ber djupt om ursäkt till Tina Marie Asikainen och hennes dotter. Alla med ledarhund är självklart alltid välkomna till våra restauranger”, skriver Mcdonalds enligt VG.