Filmade tjurrusning - stångades till döds

NYHETER

En 32-årig man stångades till döds i Spanien på söndagen. Mannen var fullt upptagen med att filma rusningen med sin mobil när han överraskades av en tjur som stångade honom flera gånger.

En man spetsades svårt i halsen och benet av en tjur när han försökte filma en tjurrusning i Spanien som hölls natten mot söndag. 32-åringen fördes till sjukhus och dog senare på morgonen av skadorna skriver nyhetsbyrån AP.

Kastades upp i luften

Mannen ska ha besökt festligheterna med några vänner och klivit innanför avspärrningarna för att filma efterdyningarna av tjurrusningarna. Eftersom han var fullt fokuserad på att filma en tjur liggandes livlös på marken efter en kollision med en annan tjur märkte inte 32-åringen att en tredje tjur tog sikte på honom själv. Mannen ska först ha tryckts upp mot väggen, kastats upp i luften och stångats flera gånger utan att någon kunde ingripa skriver the Daily mail.

Anordnas som festligheter

Attacken inträffade under en sommarfestival i Villaseca de la Sagra söder om Madrid i Spanien, mannen ska ha bott i en by i närheten. Borgmästaren i staden bekräftar att den 32-årige mannen försökte filma med sin mobiltelefon när han stångades av en av tjurarna skriver AP.

– Det här ger oss rysningar. Vi anordnar de här tillställningarna som en tradition, för att människor ska ha roligt. Men det här händer, säger borgmästare Jesus Hijosa till the Daily mail.

Fjärde dödsfallet i år

Den anfallna mannen opererades flera gånger på sjukhus i den närbelägna staden Toledes men hans liv gick inte att rädda.

32-åringen ska vara den fjärde i år som dött efter att ha stångats av en tjur under spanska sommarfestivaler skriver AP. 2010 dog en 41-årig man i en tjurrusning i samma stad.

Tjurrusningar och tjurfäktningar har länge varit kontroversiella men sen de spanska valen i maj när flera regioner fick vänstermajoritet har frågan aktualiserats ytterligare skrev Sveriges radio nyligen. Ett dussin större städer diskuterar förbud, även om de i vissa regioner skyddas enligt lag som en kulturell tradition.