Fler poliser efter våldsam natt i Ferguson

1 av 5
NYHETER

Årsdagen efter dödskjutningen av 18-årige Michael Brown kantades av mer våld.

En ung man skottskadades svårt, och misstänks själv för att ha skjutit mot polisen.

Myndigheterna utfärdade ett undantagstillstånd i Ferguson.

Men många trotsade förbudet och begav sig ut för att demonstrera under kvällen.

Efter oroligheterna i amerikanska Ferguson i Missouri utlyste myndigheterna undantagstillstånd i området.

Men många trotsade förbudet och begav sig ut för att demonstrera. Hundratals människor blockerade trafiken och drabbade samman med polis natten mot tisdagen, rapporterar USA Today.

Flera personer greps.

Våld och oroligheter

Tidigare under dagen meddelade styrande i St. Louis i ett uttalande att ett undantagstillstånd skulle utfärdas:

– I ljuset av nattens våld och oroligheter i Ferguson med risken för att människor och hus skadas, utfärdas undantagstillstånd med omedelbar verkan, uppger styrande

Detta ger Jon Belmar, polischef i St. Louis, befogenhet att ta kontroll över polisens insatser i och kring Ferguson. Man kallar också in förstärkning. Det kan också bli aktuellt med ett utegångsförbud för stadens invånare.

Blodig årsdag

I söndags var det ett år sedan 18-åringen Michael Brown sköts ihjäl av polis.

Och årsdagen blev blodig. En 18-årig man, som uppges ha varit nära Brown, skadades allvarligt efter att ha varit inblandad i en skottlossning mellan polis och demonstranter natten mot måndag. Han vårdas nu på sjukhus, men är samtidigt misstänkt för brott uppger polisen.

Vad som skett under natten till måndagen är inte helt klart, men enligt polischef Belmar har minst sex skyttar varit inblandade i oroligheter i samband med protesterna. Fyra inblandade poliser har tagits ur tjänst, skriver TT.

Pappan till 18-åringen som sköts natten mot måndagen kallar polisen för lögnare, enligt nyhetsbyrån AP. Han säger att två flickor som var med hans son under demonstationen berättat att han var obeväpnad och hamnade i bråk mellan två grupper av ungdomar.

Flera tysta manifestationer

På söndagen hölls flera manifestationer för att uppmärksamma dödsskotten mot Michael Brown. Flera hundra personer deltog i stillhet. Demonstrationerna fortsatte på måndagen. Enligt The Guardian greps flera personer under vad som beskrivs som fredliga protester.