Berlusconis partyvilla kan vara på väg att säljas

1 av 2 | Foto: AP
Här är bara en liten glimt av Berlusconis hus på Sardinien. Nu spekuleras det om att området med bland annat tre villor, sju simbassänger, en amfiteater och en hemlig mosaikdekorerad grotta är på väg att säljas.
NYHETER

Italiens tidigare premiärminister, miljardären Silvio Berlusconi, kan vara på väg att sälja sin påkostade partyvilla vid Medelhavet till saudiska kungligheter, enligt italienska medier.

Den saudiske kronprinsen Mohammad bin Nayaf fick en personlig rundtur på egendomen Villa Certosa förra veckan. Italienska medier spekulerar nu i att han kommer att köpa den för runt fem miljarder kronor.

På den 120 hektar stora egendomen, som ligger på Smeraldakusten på Sardinien, finns tre villor och sju simbassänger. Där finns också en amfiteater i grekisk stil och en hemlig mosaikdekorerad grotta från vilken en tunnel leder ut i havet. Där växer tusentals kaktusar, palmer och olivträd.

Konstgjord vulkan

Berlusconi har också låtit skapa en konstgjord vulkan på kulle som sprutar ur sig fyrverkerier, något som påminner om lava och orsakar "jordskalv".

Det saudiska intresset för Villa Certosa rapporteras ha växt efter debaclet på franska Rivieran nyligen. Kung Salman förkortade vistelsen i sitt hus mellan Antibes och Cannes, efter stor lokal upprördhet över att han tagit över den allmänna stranden.

TT