Trump: Mexiko är nya Kina

Dock visar mätningar lägre stöd för Trump

1 av 4
NYHETER

Trump lovar att han snart kommer att presentera sitt valprogram.

Han kritiserade också Kina och Mexiko under en presskonferens.

– Kina har ingen respekt för president Obama, säger han.

På tisdagen höll Donald Trump första kampanjmötet efter den uppmärksammade tv-debatten i Fox News förra torsdagen. Och han var frispråkig under presskonferensen i Michigan, som sändes i CNN.

– Jag kommer att locka både latinamerikanska och kvinnliga väljare, säger han självsäkert, trots att han kritiserats för att ha en nedvärderande syn på båda väljarkategorierna.

Kritiserar Kina och Mexiko

Han passade också på att ge en känga åt Kina, vars regering under tisdagen sänkte värdet av landets valuta.

– De gör det omöjligt för USA att tävla med dem, och ingen gör något åt det. Kina har ingen respekt för president Obama, säger Trump och hävdar att han kommer att skapa de jobb som Kina ”stulit” från USA.

Som vanligt kunde Trump inte hålla sig borta från att prata om Mexiko.

– Mexiko tjänar en förmögenhet på USA och de kommer att betala för muren. Mexiko är det nya Kina. Jag känner kärlek för Mexiko och folket, men deras politiker är mycket smartare än så, säger han.

Tappar stöd

Trump har varit ledande i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat i sommar. Men ännu har han inte presenterat några konkreta punkter i sin kampanj.

– Vi kommer att meddela siffror och detaljer inom de kommande två veckor, säger Donald Trump enligt nyhetsbyrån AP.

Även om Trump fortfarande leder stort i flera mätningar har det också dykt upp tendenser på att stödet för honom minskar.

Enligt en mätning från Suffolk University svarade hela 55 procent av de svarande att hans framträdande i den första tv-debatten nyligen bidrog till att göra dem "mindre bekväma" med honom som kandidat, skriver TT.