Polisen har en bild av förloppet

1 av 26
NYHETER

Polisen har en bild av vad som hände vid knivattacken på Ikea i Västerås.

– Vi har fragment av händelseförloppet, självklart, säger kommenderingschef Per Ågren.

Enligt polisen finns det en bild av vad som hände vid morden som inträffade på Ikea i Västerås på måndagen.

– Det är klart att det finns en bild, men det är alldeles för tidigt för att gå ut med någon bild av hur det här har gått till, säger polisens kommenderingschef Per Ågren.

Knivar är i beslag, enligt polisen, men om tillhygget kommer från Ikeas sortiment vill polisen inte kommentera.

Fokus på förhör

Under onsdagsmorgonen kommer bland annat de utredningsansvariga att ha ett möte.

– Vi behöver prata ihop oss så att vi är överens. Vad gör vi nu, med tanke på gärningsmän och sådana saker, säger Per Ågren.

– Vi ska summera oss och sedan vill jag bli uppdaterad om det finns något i utredningsarbetet som man har kört fast vid.

Enligt Per Ågren kommer polisen att fokusera på att hålla förhör med de misstänkta under onsdagen. Om hur starka polisens misstankar mot 23-åringen, som nekar till brott, är vill Per Ågren inte gå närmare in på.

– Det som händer nu är att utredningsarbetet fortsätter. Det handlar ju om att, förstås, i förlängningen gå in med häktningsbegäran, men det är det för tidigt att säga någonting om.

Fragment av förloppet

När den andre misstänkte mannen, som fortfarande ligger på sjukhus, kommer att kunna höras beror på medicinska omständigheter.

– Det får vi se under dagen, vad som händer där.

Enligt landstinget i Västmanland är tillståndet fortfarande allvarligt men har stabiliserats. Hur mannen har fått skadorna vill polisen inte kommentera förrän utredningen är klar.

– Vi har fragment av händelseförloppet, självklart, men att påstå att så här har det gått till, det här har hänt, rent objektivt sett, är odiskutabelt. Det är klart att det finns en bild, men kanske inte en tillräcklig helhetsbild, säger Per Ågren.

TT