Här varnas det för lekande pensionärer

"I helgen blir det high life och disco hela natten".

Kerstin Carlgren och Reidar Tengman framför succéskylten. Foto: Privat.
NYHETER

Kerstin Carlgren, 60, och hennes man Reidar Tengman, 67, får besök av ett 50-tal turister varje dag. Anledningen? De vill fota sig med parets varningsskylt.

– Det är bara roligt, det kan vi bjuda på, säger Kerstin Carlgren till Aftonbladet.

Det började som en idé för flera år sedan. Eftersom vägen utanför går till Visingsös enda stora badplats kör många förbi i hög hastighet utanför Kerstin Carlgren och Reidar Tengmans hus.

Till slut fick paret en "lekande pensionärer"-skylt i present på en kräftskiva 2012.

"Är kö varje dag under semestern"

Sedan dess har många velat stanna och ta bilder – och efter att den plockats upp av sajten jkpglive.se har skylten också fått stor uppmärksamhet på sociala medier.

– Varje dag under semestern är det kö med folk som ska ta kort med sig själva. Men det är bara roligt, det är ändå så lite folk på vintern så det kan vi bjuda på, säger Kerstin Carlgren till Aftonbladet.

Mest tar turisterna bilder på sig själva med skylten, men det händer att vissa vill ta en bild med ägarna.

– Och ibland har min man gått ut och sagt "vill ni leka med mig så kom in".

"Blir high life och disco hela natten"

Trots uppståndelsen tycker de inte att det är jobbigt med det stora intresset. I stället leker de vidare som vanligt som de glada pensionärer de är.

– I helgen ska vi ha en stor, stor kräftskiva. Våra barn och massa kompisar kommer så det blir 55 personer i 15-85 år. Så det blir high life och disco hela natten, säger Kerstin Carlgren.