Han serverar friterad milkshake med pommes

1 av 3 | Foto: CAVENDISH PRESS
John Clarkson med en nyfriterad chipshake.
NYHETER

Vad kallar britten John Clarkson sin friterade milkshake?

En chipshake så klart.

Serveras med pommes frites.

Mixa milkshakepulver med mjölk, ägg, mjöl och socker och frys in som isbitar. Rulla sedan i mjöl, doppa i frityrsmet innan du slänger ner alltihop i fritösen i två minuter.

Servera med pommes frites.

Grattis, du har gjort en chipshake.

Finns i tre smaker

Upphovsmannen bakom den friterade milkshaken är John Clarkson, som driver en fish and chips-butik i brittiska staden Preston i Lancashire. Han är mycket förtjust i friterad mat och ville ha ett alldeles ovanligt expriment att leka med.

– Ingen har tidigare friterat mjölk, och definitivt inte milkshake, så jag ville ge det ett försök, säger Clarkson till Daily Mail.

Inspirationen kommer från spanska efterrätten Leche Frita, som är friterad deg av bland annat mjölk och mjöl. För tillfället kommer Johns chipshake i smakerna jordgubbe, choklad och vanilj.

Och innehåller rejält med kalorier.

Enligt Clarkson har kunderna blivit mycket förtjusta i den nya desserten, även om många var skeptiska till en början.

– Deras första reaktion var ”va?”, de tyckte jag var galen, säger han till Daily Mail.

Munkar med kött

Det är inte första gången John Clarkson skapar märkliga rätter. Vid påsk kom John och hans fru Corrine på idéen att baka in ett krämigt chokladägg i en paj – och serverade med pommes frites. De har också serverat munkar med konserverat kött i och friterat en shot med alokohol.

– Jag har haft butiken länge och det kan vara ganska slitsamt. Så jag gillar att göra saker för att göra jobbet roligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM