Kvinna våldtagen utomhus i Karlstad

Foto: DAVID HÅRSETH/DAGSMEDIA.SE
Området kring domkyrkan är avspärrat.
NYHETER

En 28-årig kvinna ska ha blivit grovt våldtagen vid Domkyrkan i Karlstad i natt. Nu går polisen ut med en efterlysning och söker vittnen som befann sig i området vid tidpunkten.

Har du sett något? Tipsa oss!

Den 28-åriga kvinnan fördes till sjukhus för läkarundersökning och vård. Våldtäkten inträffade vid 01.30-tiden under natten mot torsdagen och nu är polisen angelägen om att få tag i personer med information som kan ha betydelse för utredningen.

Kvinnan förhörd

Enligt uppgifter till polisen ska det ha rört sig om en gruppvåldtäkt. Kvinnan och personer som har befunnit sig där hon vistats tidigare under kvällen har förhörts, men polisen vill inte gå in på vad som framkommit.

– Utredning är sitt känsligaste skede just nu. Vi har väldigt få uppgifter att lämna ut, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Än så länge har polisen ingen misstänkt för våldtäkten.

Ingen misstänkt

Polisen har under torsdagsmorgonen genomfört en teknisk undersökning på området kring domkyrkan. Och samlat in så mycket information som möjligt i ärendet för att skapa en bättre bild av vad som kan ha hänt.

Polisen vill i nuläget inte gå in på om de har några vittnesuppgifter.

– Nej, det kan vi inte säga i detta läge, säger Stefan Wickberg.

Polisen uppmanar att man ringer 114 14 om man har information att lämna.

■ ■ Fotnot: En vecka efter det att anmälan upprättades lades utredningen ner. Värmlandspolisen är övertygad om att händelsen aldrig ägt rum efter att bland annat ha kartlagt kvinnans förehavanden under kvällen, skriver NWT.