En gripen för skottlossning i Malmö

NYHETER

En 26-årig man har gripits för en skottlossning i början av augusti i Malmö skriver Sydsvenskan. Mannen är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Söndagen den 2 augusti fick polisen flera uppringningar om skottlossning på Rasmusgatan i Malmö och man hittade tomhylsor som bekräftade att skott avlossats. Ingen människa hittades skadad på söndagen men på kvällen gjorde polisen en husrannsakan i en lägenhet.

Misstänks för mordförsök

Senare anhölls en man i sin frånvaro.

Nu har en 26-årig man gripits misstänkt för händelsen skriver Sydsvenskan. Han misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.

Rasmusgatan har också vid tidigare tillfällen varit föremål för skottlossning i Malmö, den 12 juni skottskadades fyra unga män.

Anhållna för sprängdåd

Malmöpolisen begärde i juli I hjälp från polisens Nationella operativa avdelning (NOA) för att motverka det accelererande gängvåldet i området. I tisdags greps två personer för tidigare granatattacker i Malmö. En 21-åring anhölls på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse i och med en granatattack på Adelgatan i centrala Malmö den 15 april 2014. En 26-årig man anhölls på samma dag misstänkt för en granatexplosion i området Seved den 19 maj förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö