Ung kvinna hittad mördad

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
En kvinna i 25-årsåldern hittades död i Vårgårda.
NYHETER

En ung kvinna har hittats död i Vårgårda. Hon ska ha blivit utsatt för kraftigt våld.

Nu efterlyser polisen den misstänkte ex-pojkvännen.

En kvinna i 25-årsåldern har hittats död i ex-pojkvännens lägenhet i Vårgårda. Enligt polisen finns tecken på att hon blivit utsatt för kraftigt våld.

Det var under förmiddagen som kvinnans familj larmade om att de inte fått tag i henne.

– Vi har kunnat konstatera att hon inte hörts sedan i går kväll enligt anhöriga och släktingar, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen.

Därefter har polisen sökt efter kvinnan på ett antal olika adresser. Det var inte förrän polisen bröt upp dörren till ex-pojvännens lägenhet som de vid 11.30-tiden fann henne död. Men mannen var inte kvar.

Bråkade i går

Enligt vittnesuppgifter ska det ha varit bråk i lägenheten kvällen innan. Men polisen tror inte att det varit särskilt våldsamt.

– Det var inte så pass allvarligt att de som hörde det gjorde bedömningen att man behövde ringa polisen, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen.

Polisen efterlyser nu den misstänkte ex-pojkvännen. Det innebär att om mannen passerar gränskontroll eller blir kontrollerad av polisen upptäcker polisen att det är den misstänkte och han förs till den berörda polismyndigheten.

Söker ex-pojkvännen

I nuläget kan polisen inte svara på om mannen är känd hos dem sedan tidigare. Nu försöker de kartlägga vem han är.

– Vi tittar lite på vem han är, var han har sina anhöriga, sin familj, vilka vänner han har och vilka han umgås med. Vi tittar på helhetsbilden och sedan kontrollerar vi alla de platserna, så får vi se om det ger någonting under dagen, säger han.

Lägenheten är i nuläget avspärrad och polisens tekniker är på plats för brottsplatsundersökning. De ska även göra en rättsläkarundersökning på kvinnan.

Polisen inleder en förundersökning om mord alternativt dråp.