James, 3, är världens yngsta borgmästare

1 av 2 | Foto: CATERS NEWS/BULLS
James Tufts, 3, valdes nyligen till den yngsta borgmästaren någonsin.
NYHETER

Staden Dorset i USA väljer borgmästare genom lottning. Lille James Tufts, 3, valdes senast – som den yngsta borgmästaren någonsin.

Som ledare ska han ”vara snäll och inte snacka skit”.

Treåriga James är precis som alla andra barn, han leker ofta med sin storebror och gillar att prata med främlingar. Men han är också världens yngsta borgmästare.

Det var i den lilla staden Dorset i Minnesota som James namn drogs ur en hatt vid en årlig ceremoni. De 22 invånarna i staden lottar nämligen varje år om vem som ska bli stadens borgmästare.

– Jag har velat bli borgmästare så mycket. Det är häftigt, säger han till Today.

Stora skor att fylla

James har stora skor att fylla. Det var hans storebror Robert Tufts, 6, som var den yngsta borgmästaren innan honom, han var hela två dagar äldre när han valdes för tre år sedan. Robert har blivit en viktig förebild för James politiska bild.

Han har bland annat lärt honom hur man skakar hand och tittar väljarna i ögonen. Robert är lycklig och stolt att hans bror nu blir stadens ansikte utåt.

– Han gör inte för mycket elaka saker, och jag har lärt honom att vara snäll, säger Robert om sin lillebror till Time.

”Osjälviska pojkar”

Robert använde sin tid som borgmästare till att skänka pengar till Frälsningsarmén och Ronald McDonalds hus. James planerar däremot att använda sitt år till att stödja en leukemi och lymfom organisation.

– De vet vad det innebär att hjälpa folk, de är egentligen bara osjälviska pojkar, säger pojkarnas mamma Emma Tufts, till Today.