Brandman räddades ur ruinerna

Foto: AFP
En brandman hittades bland ruinerna i Tianjin i norra Kina efter att ha suttit fast i hela 32 timmar.
NYHETER

En brandman har räddats ur ruinerna efter flera stora explosioner i Tianjin i norra Kina.

Mannen satt fast i hela 32 timmar och har nu förts till sjukhus, skriver AP.

Flera brandmän saknas fortfarande.

Flera enorma explosioner har ägt rum i staden Tianjin i norra Kina. Explosionerna ska ha skett i en container med explosivt material inne på ett nybyggt industriområde. Enligt vittnen ska tryckvågen ha känts på flera kilometers avstånd.

I morse hittades en brandman bland ruinerna, han ska ha suttit fast i hela 32 timmar. Mannen har förts till sjukhus där han behandlas för ansikts-, bröst- och fotskador, rapporterar CCTV.

Flera brandmän döda

Över 1000 brandmän har arbetat med att bekämpa bränderna som är kvar efter explosionerna.

Totalt har 17 av dem dött efter att de skickats in i explosionsområdet. Det är fortfarande flera som saknas, men myndigheterna kan inte svara på exakt hur många det handlar om.

– Styrkor söker efter brandmän från alla sidor, säger Zhou Tian, chef för räddningstjänsten i Tianjin, till AP.

Explosionerna har dödat minst 50 personer och skadat fler än 700. De inträffade i logistikföretaget "Ruihai International Logistics" som förvarar och transporterar farliga kemikalier och brandfarliga vätskor.

Farliga kemikalier

Enligt Zhou Tian måste det fortsatta släckningsarbetet gå långsamt på grund av den potentiellt komplexa blandingen av kemikalier som finns på platsen.

– Många typer av olika material med olika karaktärer är blandade och kan när som helst resultera i en kemisk reaktion eller explosion, säger han.

Det är fortfarande oklart exakt hur många som saknas och det finns inte heller någon klar bild av exakt vilka produkter som fanns på lagret. Det kan enligt Zhou Tian försvåra räddningsarbetet.