Hotell iscensatte terrorattentat

1 av 2
Händelsen inträffade på hotellet Grand Yazici Mares i turistorten Icmeler i Turkiet.
NYHETER

Medan turisterna badade i det turkiska hotellets pool dök till synes beväpnade män upp. En av dem var utklädd till islamistisk terrorist och hällde "bensin" på en gäst och låtsades tända på.

Hotellet har nu bett om ursäkt för det makabra skämtet.

Händelsen inträffade på hotellet Grand Yazici Mares i turistorten Icmeler i Turkiet, skriver tidningen The Sun. Flera hotellanställda skrämde upp hotellgästerna genom att iscensätta ett terrorattentat.

Bland annat gick en man som var utklädd till islamistisk terrorist runt och låtsades hälla bensin på gästerna ur en plastdunk.

– Han hällde på mig och tog fram en cigarettändare, säger en hotellgäst till tidningen.

Ledde till panik

På bilder från händelsen syns "terroristen" skrattandes gå runt i ett lösskägg med en dunk i handen som det står "fuel" på. Andra bilder visar män som går runt med någon sorts gevär.

Fyrtiotreårige gästen Jason säger till tidningen att skämtet var osmakligt.

– Andra semesterfirare fick verkligen panik. Det var väldigt opassande, säger han.

Flera brittiska gäster sprang till hotellets reception. Där fick de svaret att tilltaget var ett skämt.

– Personalen kände uppenbarligen till vad som hände och försökte lätta på stämningen på hotellet genom att skämta. De tyckte det var kul att skrämma alla, säger Jason till The Sun.

"Show med Hollywood-tema"

För sex veckor sedan dog 38 personer efter terrorattentat i Sousse i Tunisien när Saifeddine Rezgui gick till attack med ett automatvapen. De flesta av de döda var britter.

Mot bakgrund av det har många av de brittiska hotellgästerna reagerat starkt på skämtet, skriver tidningen.

De senaste dagarna har flera arga inlägg skrivits om hotellet på recensionssajten Tripadvisor. En kvinnlig hotellgäst skriver så här:

"Jag tyckte att det var opassande med tanke på vad som hände i Tunisien."

Resebolaget som anlitar hotellet har bett om ursäkt för händelsen, som inträffade i torsdags förra veckan. Enligt företaget var tilltaget en del av en show med "Hollywood-tema". Företaget uppger att några av de beväpnade männen spelade Rambo och Stålmannen.

Företaget skriver så här, enligt The Sun:

"Ledningen förstår nu att vissa att förklädnaderna kan ha väckt anstöt och kommer inte längre att använda dessa vid sina shower."