Efter attacken - City Gross tar bort knivar

1 av 2 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
NYHETER

Efter att en svensk militär angripits av två män med kniv vid Jula i Skara har City Gross-butiken som ligger precis intill tillfälligt valt att inte sälja knivar.

Detta på grund av att personalen kände obehag.

Det var vid 12.00-tiden på fredagen som den försvarsanställde mannen attackerades av två män med kniv vid Jula i Skara.

Sedan dess jagar polisen de två gärningsmännen.

På grund av attacken har City Gross, som ligger precis intill Julavaruhuset, valt att ta bort alla knivar från sitt sortiment. Dessutom har City Gross begärt extra bevakning från väktare som har varit där under dagen och som fortsatt bevakningen under kvällen.

"Vår personal är viktigast"

– Vi fick signaler från personalen att det kändes olustigt efter det som hände. Därför valde vi att ta bort knivarna i dag. Vi får se hur vi gör i morgon, säger City Gross informationschef Mikael Lagerwall.

City Gross har inget med händelsen att göra men de har valt att ta bort knivarna med tanke på personalens reaktion, poängterar Mikael Lagerwall.

– Det viktigaste för oss är att våra kunder och vår personal mår bra, säger han.

Aftonbladet har sökt Jula för att höra om de har tagit bort knivar ur sitt sortiment, men har inte lyckats nå någon ansvarig.

Efter det uppmärksammade dubbelmordet på Ikea i Västerås i måndags valde möbeljätten att stoppa sin försäljning av knivar, med hänsyn till medarbetarna.