Barn åkte fast på flygplats - för pruttleksak

Ansågs vara säkerhetshot

NYHETER

De kan tömma rum och skapa stort tumult. Men Dublin airport kan vara de första som tar till med hårdhandskarna för att kväva en prutt.

I helgen beslagtog de en pruttleksak från en mycket ung ägare. Den var en säkerhetsrisk skriver New York Daily News.  

Det klassiska pruttskämtet gick inte riktigt hem i säkerhetskontrollen på Dublin airport. När pruttpistolen dök upp i kontrollen konfiskerades den och ägaren, en liten pojke, fick veta att den var en säkerhetsrisk.

Sprider äcklig doft

Leksakspistolen som är tillverkad efter barnfilmen "Dumma mig", ger ifrån sig pruttljud och en bananliknande doft för att äckla och spela ett spratt med offret skriver New York Daily News. Men pojken som ville ha med sig pistolen på resan fick betala ett oväntat pris för skämtet.

"Kära säkerheten på Dublin airport, kan ni snälla skicka tillbaka lilla pojken Leos minion-pruttpistol" skriver Paula, en vän till familjen under #notaweapon på Twitter.

Upprörda föräldrar

Flygplatsen meddelar att de inte accepterar några pistolkopior, även om det är leksaker. Pojken kommer få tillbaka sin pistol när resan är över säger de senare till lokala medier.

Det är inte första gången de små figurerna minionerna, som först sågs i barnfilmen "Dumma mig", ställt till trubbel. Tidigare i år upprördes föräldrar för att minionleksaker som barn fick på McDonald's svor. McDonald's svarade med att det inte stämde, figurerna pratade bara vanligt minionspråk.

ARTIKELN HANDLAR OM