Sjukhuset räddade hennes ben – nu har 8-åringen donerat en halv miljon

Önskade sig en insamling i present.

NYHETER

8-åriga Addie Bryans önskan till sin födelsedag var att andra människor skulle få det bättre. Nu har hennes insamling till sjukhuset som hjälpte henne krossat målet på cirka 70 000 kronor, enligt USA Today.

Addie föddes med en ovanlig sjukdom.

Addie Bryan föddes med en ovanlig sjukdom som gjorde så att hennes knän inte gick att böja. Om det inte varit för läkarna på Texas Scottish Rite Hospital i Dallas hade hon kanske aldrig kunnat gå.

Lagom till sin åttaårsdag ville Addie därför ge tillbaka och samla in 8 000 dollar (cirka 70 000 kronor) för att donera till sjukhuset. Under sommaren har hon stått vid gatan utanför familjens hus för att samla pengar.

– Jag har hållit i en skylt där det står "till min födelsedag vill jag samla in 8 000 dollar till Scottish Rite Hospital", säger hon till USA Today.

Okänd donerade 50 000 dollar

Det dröjde inte länge innan målet var uppfyllt – men insamlingen fortsatte. Efter ett tag hade hon samlat in 19 500 dollar. Då valde en okänd person att skänka ytterligare 50 000 dollar till Addie. Totalt har hon nu alltså fått in 70 000 dollar, närmare bestämt 593 000 kronor.

Sjukhusets ledning är överlyckliga.

– Jag är mållös. Det blir en del gips och proteser. Varje liten eller stor summa hjälper oss göra det vi gör, säger sjukhusets biträdande utvecklingschef Stephanie Brigger till USA Today.

"Tror att alla kommer bli glada"

Det var exakt det Addie ville hjälpa till med genom sin insamling.

– Jag tror att alla barnen kommer bli glada, och de kan få lämna sjukhuset snabbare, säger hon.