Pappan till drunknade ettåringen skriver om sorgen

1 av 3 | Foto: ROLF HÖJER
Pojken hittades livlös vid familjens brygga och dog på sjukhus av sina skador.
NYHETER

Deras ettårige son Cornelius drunknade i Umeälven.

Nu skriver pojkens pappa Thomas Hartman om familjens stora tragedi.

”På några ögonblick förändras det som varit glädje och tillförsikt till djupaste sorg”, skriver han i ett känslostarkt blogginlägg.

Det var i fredags som Cornelius, 1, försvann från familjens strandtomt vid Umeälven.

Barnet hittades i närheten av en brygga i anslutning till fastigheten. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Cornelius död har lämnat föräldrarna i stor sorg.

Pojkens mamma är Anna Sjödin, tidigare SSU-ordföranden som nu arbetar som rektor. Pappan Thomas Hartman, S-politiker och kommunikationschef, har skrivit ett gripande blogginlägg om förlusten.

Thomas Hartman har godkänt att Aftonbladet publicerar inlägget och önskar att texten återges i sin helhet. Här är pappans egna ord om hur en trevlig kväll med familj och vänner förvandlades till en förälders värsta mardröm:

Det finns inte ord att uttrycka den tomhet och den sorg som vår familj går igenom just nu. På några ögonblick förändras det som varit glädje och tillförsikt till djupaste sorg. Att förlora ett barn går inte att förstå och ta in. Ändå har det hänt.

■ ■ ■

Samtidigt i all denna sorg är vi tacksamma för det engagemang som hela samhället visade i sökandet. Den oerhörda målmedvetenhet och professionalism hos de som genomförde sökandet och den vårdpersonal som oförtrutet försökte rädda livet på vår son.

■ ■ ■

Hela samhället – alla grannar och människor som hjälpte till – påminner oss om den godhet som medmänniskor står för och för den välvilja som finns, när nöden är som svårast. Vi är så tacksamma för att Ni fanns där, när vår familj behövde Er som mest.

■ ■ ■

Det som skulle bli en trevlig fredagkväll med familj och vänner, förvandlades under eftermiddagen till att bli vår värsta mardröm. Ena sekunden satt Cornelius och lekte på gården när vi förberedde för dukning av långbordet utomhus och i nästa sekund var han inte där. Samma Umeälv som gett hela familjen så mycket glädje har nu tagit det mest värdefulla – ett av våra barn.

■ ■ ■

Nu återstår resten av alla dagar. Där vi försöker bearbeta vår sorg och hitta vägen framåt för våra barns skull. Där vår familj så småningom måste finna den vardag som nu ryckts ifrån oss. Det gör vi i stillhet och med stöd av vår släkt, grannar och våra vänner. Den respekt och hänsyn som visats oss av alla människor betyder mycket och vi vill be Er om att fortsätta på den vägen. Tack för allt stöd och den medkänsla som Ni alla visar.

Thomas

FAKTA

Läs pappans gripande inlägg om sonen