Inga överlevande efter kraschen

1 av 5
NYHETER

Räddningsarbetare har hittat det kraschade flygplanet i Indonesien.

Planet är fullständigt demolerat – alla passagerare döda.

– Det finns ingen chans att någon överlevt, säger räddningsverkets chef Bambang Soelistyo, enligt CNN.

Det indonesiska planet som tillhör flygbolaget Trigana Air Service försvann under en flygning från Jayapura, huvudstad i provinsen Papua, till Oksibil i söder.

Tidigt på tisdagsmorgonen, svensk tid, bekräftade myndighetspersonal att man nått fram till olycksplatsen i Tangkok-bergen i Papua.

– Vår räddningpersonal har nått fram till platsen. Planet har kraschat, det är fullkomligt förstört, säger Bambang Soelistyo, chef för det indonesiska räddningsverket enligt TT.

”Ingen chans att någon överlevt”

Planet hade 54 personer ombord. Vid olycksplatsen har räddningsarbetare sett många döda kroppar – tidigt på tisdagsmorgonen rapporterade CNN att alla passagerare har hittats döda.

– Det finns ingen chans att någon överlevt, säger Soelistyo.

Vid halvåtta-tiden på tisdagsmorgonen bekräftade myndighetspersoner även att planets svarta låda har hittats, rapporterar Reuters. Det innebär att ett svar om vad som orsakade kraschen snart kan komma.

Boende i området ska ha sett när planet kraschade in i bergen på en höjd av 2,6 kilometer. På grund av tät dimma och svårtillgänglig terräng dröjde det innan räddningsarbetare kunde ta sig till platsen.

Fyra miljoner i lasten

Medan räddningsarbetarna försökte närma sig planet gick indonesiska myndigheter ut med information om att planet var lastat med fyra säckar pengar. Säckarna innehöll motsvarande fyra miljoner kronor som skulle ha delats ut till fattiga familjer, skriver Telegraph.