Fyra anhållna efter tillslag i Norrköping

1 av 3
NYHETER

Fyra personer har anhållits efter polisinsatsen i Norrköping i går.

De är misstänkta för förberedelse till rån.

– Under gårdagen greps åtta personer. Fyra av dem frigavs efter förhör och fyra anhölls, säger Anna Jakobsson, kammaråklagare i Norrköping.

Flera läsare hörde av sig till Aftonbladet i går och berättade om en omfattande polisinsats i staden. Tungt beväpnad polis var på plats i stadsdelen Hageby, och en polishelikopter flög lågt över området. Flera poliser från nationella insatsstyrkan deltog var på plats.

Under insatsen greps åtta personer. Polisen var dock mycket förtegen om detaljer i ärendet.

– Det är ett tidigt och kritisk skede. Insatsen är nyligen genomförd, sa åklagaren Thomas Ramstedt till Aftonbladet i går.

Fyra anhållna

Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Jakobsson. Hon har beslutat att anhålla fyra av de gripna personerna. De är misstänkta för förberedelse till rån.

De övriga fyra släpptes på fri fot efter förhör.

– Jag kan inte säga så mycket mer just nu, kanske kan det komma mer uppgifter vid presskonferensen, säger Anna Jakobsson.

Kan du säga något om varför insatsen var så omfattande och varför Nationella insatsstyrkan var på plats?

– Jag kan bekräfta att Nationella insatsstyrkan var här, men jag kan inte utveckla mer än så just nu.
Presskonferensen hålls av polisen klockan 13 i dag, och kommer att behandla gårdagens händelser i Norrköping. Du kan följa den direkt här på Aftonbladet.

"Jag blev livrädd"

Under gårdagen talade Aftonbladet med ett vittne som såg hur tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Hageby.

– De slog sönder fönstret på balkongdörren och gick in med dragna vapen. Jag blev bortmotad av polisen sedan, men jag tror inte de grep någon, säger vittnet.

Ett annat vittne, Elizabethé Gustafsson, befann sig i området medan insatsen pågick.

– När de kom närmare ropade polisen åt oss att ta skydd. 'In för faan', skrek de och det är klart att vi blev skärrade. Jag blev livrädd. Vi förstod att det hade hänt någonting riktigt allvarligt. Vi stack in i närmaste port och gömde oss, säger hon till NT.se.