Fick svenskt svar på flaskpost – efter 16 år

NYHETER

Norska Ingebjørg Alfsen slängde en flaskpost i havet för 16 år sedan.

Nu har den hittats – av en svensk tonåring.

– Det är jätteroligt, säger hon till Verdens Gang.

Ingebjørg Alfsen, i dag 32, var på väg hem från ett scoutläger i Danmark tillsammans med sin pappa år 1999 när hon kom på idén: Att slänga en flaskpost i havet mellan danska Fredrikshamn och Göteborg. Hon ville gärna ha en brevvän och skrev ett brev som hon stoppade i flaskan.

”Jag vill ha en brevvän”

Jag är en tjej på 16 år från Drammen i Norge och jag vill ha en brevvän. Jag är rödblond, har gröna ögon och är lite vidskeplig. 173 cm hög. Skicka ett brev och berätta om dig själv, skicka gärna bild. (Helst bild)”, stod det bland annat i brevet, enligt VG.

– Det här var innan Facebook så jag testade att skicka ut vänförfrågningar med flaskpost. Det visade sig inte vara lika effektivt, ler Ingebjørg Alfsen.

Nej, lite trögt gick det minst sagt.

Tiden gick och svar uteblev.

Tills nu.

Fick svar på nätet

I mitten av augusti i år, 16 år efter att flaskposten kastades i havet, fick hon ett meddelande på Facebook från en 17-årig kille från Sverige.

– Jag kunde inte sova och kollade Facebook på natten, då jag av en händelse kollade den där inkorgen ”övriga meddelanden” kommer in så såg jag det, säger Ingebjørg Alfsen till VG.

Killen skrev bland annat att han hade plockat upp flaskposten utanför Hälsö i Göteborgs skärgård. I meddelandet till Ingebjørg Alfsen hade han också skickat med en bild på fyndet och frågade om den tillhörde henne.

– Det är jätteroligt att han brytt sig om att svara mig, jag har tänkt en del på om jag skulle få svar, och nu fick jag ju det, säger hon till VG.

Om hon och 17-åringen kommer att bli Facebookvänner är ännu oklart, uppger VG. Svensken har nämligen inte hört av sig efter att hon svarade honom: ”Haha, ja! Så kul!!!!!”.

VG har försökt komma i kontakt med den svenske upphittaren utan att lyckas.