Insektsinvasion i amerikanska städer

1 av 4 | Foto: AP
Regn? Nej baggar!
NYHETER

Flygande insekter regnar ner som snö i ökenlandskapet.

Invasionen är historisk då forskare inte känner till någon liknande som drabbat Kalifornien.

– Jag har säkert ätit två dussin, de hamnar i maten. De är överallt, säger Blair Nicodemus, 33, till CBS News.

De senaste två månaderna har samhällen vid Sierra Nevadas östra slänter, i Kalifornien, plågats av enorma insektssvärmar.

På vägar, köksbord, bilar och flockandes kring minsta strimma ljus. Överallt syns den svartröda fröskinnsbaggen Melacoryphus lateralis.

– De är i allt. Det finns inget sätt att bli av med dem eller utrota dem, de är helt enkelt här. Ibland kommer det små plymer av av dem med flera tusen i och då är de över hela dig. ag har säkert ätit två dussin, de hamnar i maten. De är överallt, säger Blair Nicodemus som bor i det lilla samhället Lone Pine i Kalifornien.

Insektsexplosionen har orsakats av en mild vinter och monsunliknande väder vilket gett ett mer grönskande landskap, säger entomologen David Haviland till CBS News.

Festival hotas av insekter

Även i Nevada har man invaderats av insekter. Myggor och bärfisar har samlats i ett område som normalt hyser andra gäster.

Festivalen Burning Man samlar varje år drygt 60 000 festande gäster, men i år kan småkrypen göra att den måste flyttas till grannstaten Utah, skriver Raw Story.

I en blogg knuten till festivalen uppges arrangörerna tro att insekterna kläckts på grund av häftiga skyfall tidigt på sommaren eller att de helt enkelt åkt snålskjuts på en last med brädor som transporterats till festivalområdet.