Polisjakt på man i Härnösand

NYHETER

Polisen sökte på lördagsmorgonen en man som misstänks ha försökt våldta en kvinna.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

– Han har setts springa till fots från platsen, säger polisens vakthavande befäl Robert Öhman.

Polisjakten pågick i området Gådeåstaden i Härnösand under lördagsmorgonen. En kvinna ringde polisen via 112 klockan 07.33 på lördagsmorgonen.

Sannolikt rör det sig om ett våldtäktsförsök, enligt polisen.

”Blivit överfallen”

– En kvinna i 60-årsåldern larmar polisen via 112 halv åtta och berättar att hon precis blivit överfallen av en man i sin trädgård. Hon har lyckats slå sig fri och gärningsmannen har lämnat platsen till fots, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Ett vittne ska ha sett en misstänkt gärningsman i området.

Stort polispådrag

– Det finns en iakttagelse i det här område, han har sprungit till fots och vi har flera patruller på plats som utreder händelsen med kvinnan och spanar efter mannen, säger Robert Öhman.

På sin webbsajt beskriver polisen mannen som smal eller normalbyggd, 25-30 år gammal och mörkhyad. Han var klädd i vit t-shirt eller skjorta och svarta byxor.

Ingen greps

Ingen misstänkt person greps under lördagsförmiddagen. Polisen är fortfarande intresserade av iakttagelser från området.

"Polisen fortsätter utreda ärendet med förhör och uppföljning av de tips som kommit in. Den som har information om händelsen eller vet något kan ringa polisen på 11414, vid akut läge 112, skriver polisen på sin webbsajt.