Lagens längsta och kortaste arm?

NYHETER

Här är lagens långa - och korta - arm.

Mellan poliserna Monique och John skiljer det över en halv meter.

De är Australiens mest omaka polispar. John och Monique vid polisen i Queensland står båda ut från normalbilden av en polis.

John är jättelång, 206 cm, medan Monique är mycket kort, 155 cm. Men skillnaden till trots utför de samma arbete. Rycker ut för att stävja våldsamma situationer och brotta ner bråkstakar. De patrullerar dock inte tillsammans.

Ingen av dem har upplevt några problem i arbetet på grund av sin fysik, annat än att John ibland måste huka sig för inte slå i huvudet i dörrkarmar när han går in i hus.

Monique och John fotograferades på poliskontoret i Cairns där de båda jobbar. Bilden har spridits i sociala medier och på Facebook har den gillats av tusentals användare, rapporterar australiska 9 News.

En användare frågar Queenslandpolisen varför John inte är basketproffs.

– Vi hann helt enkelt få tag på honom först, svarar en person bakom polisens sida på Facebook.

FAKTA

Andra omaka par

Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito

I 80-talsrullen Twins spelar de minst sagt olika långa skådespelarna ett osannolikt tvillingpar – ett resultat av ett hemligt experiment som gått fel. Schwarzenegger är 188 cm lång medan DeVito är 152 cm.

Helan och Halvan

Komikerparet Stan Laurel (Halvan) och Oliver Hardy (Helan) spelade in ett stort antal kortfilmer och filmfarser, bland annat den Oscarsbelönade Pianoexpressen. Britten Laurel var smal och fick i Sverige namnet Halvan medan den mer runde amerikanen Hardy fick smeknamnet Helan.

Chandra Bahadur Dangi och Sultan Kosen

Världens längsta och kortaste man slog förra året sina påsar ihop då de för första gången träffades i London i samband med evenemanget Guinness World Recors Day. Kosen, 31, tittar ned på oss alla andra med sina 251 centimeter medan 74-årige Dangi alltid tvingas titta upp från sina 55 centimeter.