Vapenmän hotade Pokemon-VM

Foto: Boston Police Department
NYHETER

Två tungt beväpnade män greps i samband med Pokemon-VM i Boston.

De hade tidigare skrivit hot riktade mot mästerskapsdeltagare.

I männens bil hittades både vapen och ammunition.

Just nu pågår världsmästerskapet i Pokemon i Hynes Convention Center. Deltagare tävlar i kortspel och ett dataspel som baseras på den japanska franshisen.

Den minst sagt oförargliga kulturyttringen verkar dock inte uppskattas av alla. Bostonpolisen kunde på söndagen gripa två män från Idaho, 18 och 27 år gamla, efter att de tidigare hotat personer som skulle åka till mästerskapet, skriver Bostonpolisen på sin egen nyhetsportal.

Tunga vapen och kniv

Larmet kom in torsdags då säkerhetspersonal Hynes-centret i Boston uppgav att två personer riktat våldsamma. Senare samma dag kunde de två omhändertas efter att de försökt gå in i lokalerna.

Polisen omhändertog också männens bil och efter att ha sökt igenom den på fredagen hittade man ett hagelgevär, ett automatvapen, en stor mängd ammunition och en kniv. Männen hade inte licens för något av vapnen.

Ingen terror-koppling

På söndagen hittades de båda och kunde anhållas. De misstänks för illegalt innehav av vapen och ammunition samt brott mot andra vapenrelaterade lagar.

Enligt bostonpolisens taleskvinna Rachel McGuire är incidenten inte kopplad till någon terroristgrupp.

– Utredningen pågår fortfarande, säger hon till Boston Globe.

Vid Bostonpolisen är man nöjd med att ha stoppat de två männen.

– Polisen och samarbetande organisationer gjorde ett utmärkt jobb för att förhindra en potentiell tragedi, säger polischefen Paul Fitzgerald till den egna nyhetsportalen.