Alla andra gick förbi – då hjälpte Tova mannen som satt på marken

"Det jag gjorde var bara mänskligt"

1 av 2
Tova hjälpte mannen när alla gick förbi. Foto: Privat.
NYHETER

Den äldre mannen hade suttit ute i gruset vid tågstationen hela natten – men ingen av de som gick förbi brydde sig om att hjälpa honom.

– Jag tycker vi ska börja ta hand om varandra mer, säger 23-åriga Tova Eldstål som till slut hjälpte honom.

När Tova Eldstål var på väg till tåget i Fagersta i fredags morse stannade hon till. Hon såg en man i 75-årsåldern som satt i gruset vid vägen.

– Nästan tio personer som gick framför mig gick förbi. Man såg att han mådde dåligt, säger Tova till Aftonbladet.

Hon gick fram till honom och fick reda på att han hade ont i bröstet, inte kunde ta sig upp och att han suttit där sedan han inte lyckades ta sig till tåget vid 17-tiden kvällen innan.

"Var bara mänskligt"

Tova, som är kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Fagersta, skrev om händelsen på sin Facebooksida. Där har tusentals delat texten och reagerat på att ingen annan gjorde något.

– Det var därför jag skrev det där inlägget. Det jag gjorde var egentligen bara mänskligt, det jag reagerade på var att ingen annan gjorde det.

Ska kolla hur han mår

Hon tycker att vi generellt är dåliga på att bry oss om varandra.

– Vi stressar för mycket och tänker att någon annan fixar det. Jag tycker vi ska börja ta hand om varandra mer. De hade inte ens behövt gå fram, det hade räckt med att ringa ambulansen.

Tova missade sitt tåg, men såg till att mannen fick hjälp. Efter 15 minuter kom ambulans till platsen och han togs om hand.

– Jag hittade hans nummer så jag tänkte ringa honom i veckan här och kolla hur han mår, säger Tova.

ARTIKELN HANDLAR OM