GW Persson om nya Lisa Holm-fynden: ”Känner fortfarande samma oro”

1 av 2
Leif GW Persson.
NYHETER

Den misstänkte 35-åringens blod har hittats på Lisa Holms tillhörigheter.

Åklagaren anser att fynden binder honom vid brottet – men kriminologen Leif GW Persson är fortsatt orolig för utredningen.

– Dna kan vara väldigt svårtolkat, säger han.

Drygt tio veckor efter mordet på Lisa Holm är det fullständiga obduktionsprotokollet färdigt.

Polisen är fortfarande övertygad om att den 35-årige man som sitter häktad är den skyldige och chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm anser sig ha bindande bevisning.

”Fått svar”

– Vi har bland annat fått svar på dna-fynd – det rör sig om fynd av den misstänktes blod på Lisa Holms tillhörigheter.

Kriminologen Leif GW Persson har länge sagt sig vara orolig över utredningen.

– Åklagaren har beskrivit det som att han har en indiciebevisning med en massa märkliga omständigheter, men å andra sidan uppfattar jag det inte som att de har någon teknisk bevisning alls och de tycks heller inte ha vittnen värda namnet, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Att den misstänktes blod nu har hittats på Lisa Holms tillhörigheter förändrar inte mycket, anser Leif GW Persson.

”Har stupat på sådant”

– Jag känner fortfarande samma oro. Dna kan vara väldigt svårtolkat. Enligt åklagaren har man säkrat blod på offrets tillhörigheter, men vad visar det? Att den misstänkte har befattat sig med de här tillhörigheterna, ja, men det är inte ett så kallat konklusivt bevis som binder den här personen till gärningen. Jag har sett rättegångar som har stupat på sådant.

– Hade man säkrat blod på hennes kropp hade jag varit mer komfortabel men det här betraktar jag inte som ett konklusivt bevis. Den misstänkte är hantverkare, han kan ha massa småsår på händerna, det brukar hantverkare ha.