Nytt fall på Shanghaibörsen

1 av 3
NYHETER

Efter den svarta måndagen fortsatte raset i dag.

Shanghaibörsen fick en mardrömsöppning och föll med 6,4 procent, skriver CNBC.

Efter att ha återhämtat sig något under dagen föll börsen i Kina igen och stängde på minus 7,63 procent.

Flera av de asiatiska börserna föll vid öppning.

Under den inledande handeln föll Tokyobörsens Nikkei 225-index med 3,8 procent, skriver Reuters.

Lite senare öppnade Shanghaibörsen – då till ett nytt chockresultat. Vid den inledande handeln sjönk den med 6,4 procent, skriver CNBC. Något senare låg siffran på minus 4,3 procent. Men rasade på nytt till minus 7,63 procent.

Under tisdagsmorgonen svensk tid återhämtade sig Tokyobörsen och låg på plus. Men vid stängning hade även Nikkei 225-index backat, till minus 3,96 procent. Topixindexet stängde på minus 3,26 procent.

Stabilare i Sydkorea

Taiwanbörsen visade en svag ökning under den inledande handeln och låg på plus 3,5 vid stängning. Seoulbörsens Kospiindex lyckades hämta upp den svaga öppningen på minus 0,6 procent till plus 0,92 procent.

Under tisdagsmorgonen sa Japans finansminister Taro Aso att han hoppades att Kina agerar för att stabilisera sin ekonomi, uppger Reuters.

Kinas ekonomiska situation har gett eko i hela världen.

”Det råder panik”

Under måndagen rasade Shanghaibörsen med nästan nio procent och flera andra asiatiska börser föll kraftigt.

– Det råder panik på marknaderna. Det börjar se ut som under den asiatiska finanskrisen i slutet av 1990-talet. Spekulanter säljer de tillgångar som verkar mest sårbara, sa Takako Masai, chefsanalytiker på Shinsei Bank i Tokyo, till Reuters.

Den ekonomiska oron smittade av sig till börser i Europa där Stockholmsbörsen backade med 4,5 procent. Även i USA märktes oron av då både Nasdaq och Dow Jones föll.