Polisjakt efter två män som avlossade skott vid varuhus

Foto: PONTUS ORRE
En väktare hotades av 2 beväpnade män på Jula i Kungens kurva.
NYHETER

Väktare ingrep mot två män vid varuhuset Jula i Kungens kurva.

En av männen hetsade den andre att skjuta väktaren.

– Det sköts två skott i luften med ett vapenliknande föremål. Sedan försvann gärningsmännen i en svart Volkswagen, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Vet du mer? Har du film/bild? Tipsa Aftonbladet!

Männen är på fri fot och misstänks för vapenbrott och grovt olaga hot efter händelsen som inträffade strax före kl 20 på tisdagskvällen.

Enligt polisen befann sig de två männen inne på varuhuset Jula i Kungens kurva när bråk uppstod.

– De ombads avlägsna sig från platsen. Utanför varuhuset fortsätter det med verbalt bråk mellan de två männen och väktaren. En av männen drog ett vapenliknande föremål och den andre hetsade honom att skjuta väktaren, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör vid polisen i Stockholms län.

”Försvann från platsen”

Mannen med det vapenliknande föremålet sköt då två skott i luften utanför varuhuset.

– Sedan försvann de från platsen i en svart, ny Volkswagen. Vi har kontrollerat var bilen hör hemma men där fanns det inte någon bil, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har ännu inte kunnat bekräfta att det handlar om ett riktigt skjutvapen men man utgår i nuläget från att föremålet var ett riktigt vapen.

– Ja, eftersom man har tagit upp det som vapenbrott och grovt olaga hot. Jag vet inte exakt vilken typ av vapen eller hur det har uppfattats. Men två skott avlossades i luften, säger Olsson.

Söker efter männen

Polisen söker under kvällen efter männen och den bil de försvann i. En av männen uppges vara i 40-årsåldern, iklädd svart träningströja och mörka byxor. Den andre mannen är i 30-årsåldern och var vid tillfället iklädd blå kläder.

Männen försvann i en svart Volkswagen Passat.

Vid 03 natten mot onsdag hade inga gripanden gjorts.