Adam Wards fästmö såg morden från kontrollrummet

1 av 7 | Foto: SHUTTERSTOCK
NYHETER

Adam Ward, 27, och Alison Parker, 24, sköts ihjäl i direktsändning.

Han var förlovad med en producent som såg dödsskjutningen från kontrollrummet – hon var nyförälskad i ett av kanalens nyhetsankare:

”Vi berättade aldrig det här offentligt, men Alison Parker och jag var väldigt förälskade”, skriver Chris Hurst på Twitter.

Tv-reportern Alison Parker hade nyss fyllt 24 när hon och hennes 27-årige kollega, kameramannen Adam Ward, sköts ihjäl medan de gjorde en livesändning i Moneta i den amerikanska delstaten Virginia tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid.

Enligt hennes yrkessida på Facebook jobbade Alison som morgonreporter på kanalen. Enligt CNN tog hon examen från James Madison University 2012. Under studietiden gjorde hon praktik på Fox/ABC:s lokala tv-station samtidigt som hon var nyhetsredaktör för skoltidningen The Breeze.

”Hon var en rockstjärna”

Efter det tragiska dödsbeskedet skrev hennes pojkvän Chris Hurst, tv-ankare på kanalen, flera inlägg på Twitter: ”Vi berättade aldrig det här offentligt, men Alison Parker och jag var väldigt förälskade. Vi flyttade nyss ihop. Jag är avdomnad.”

Han fortsätter: ”Vi var tillsammans i nästan nio månader. Det var de bästa nio månaderna i våra liv. Vi ville gifta oss.”

”Hon var den mest strålande kvinna jag någonsin mött. Och av någon anledning älskade hon mig tillbaka. Hon älskade sin familj, sina föräldrar och sin bror.”

Alison Parkers kollega Kimberly McBroom, nyhetsankaret som kommunicerade med henne under livesändningen, beskriver Alison Parker som en ”rockstjärna”:

– Man kunde ge henne vilken uppgift som helst och hon klarade den.

Skulle lämna branschen

Kameramannen Adam Ward, 27, hade tagit examen från Virginia Tech och hade tidigare varit praktikant på WDBJ7. Han var förlovad med en morgonproducent på kanalen.

Kanalchefen Jeff Marks säger i CNN:s direktsändning att hans fästmö satt i kontrollrummet när Adam Ward sköts ihjäl. Hon hade nyligen fått ett nytt jobb och gjorde sin sista dag på tv-kanalen.

Kimberly McBroom berättar att även Adam Ward sagt att han skulle lämna kanalen.

– Jag ska sluta med nyhetsjournalistik, jag ska göra något annat, berättar McBroom att han sagt.

Twitter tar tv-kanalen WDBJ7 ett sista farväl av sina förlorade kollegor: ”Vi älskar er, Alison och Adam.”