Misstänkt för Hagamannen-attack släppt

NYHETER

Den 30-årige man som misstänks för attacken mot Hagamannen har släppts.

Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.

– Åklagaren har släppt honom för att det inte fanns skäl att ha honom kvar längre, säger Urban Pohjanen på polisen i Norrbotten till tidningen.

30-åringen som misstänks för golfklubbeattacken mot hagammanen har i dag släppts av åklagaren. Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.

”Fortfarande intressant”

Utredningschefen Urban Pohjanen berättar för tidningen att mannen fortfarande är intressant i utredningen av misshandeln av Niklas Lindgren.

– Åklagaren har släppt honom för att det inte fanns skäl att ha honom kvar längre, säger han till tidningen.

Det var i lördags som Niklas Lindgren, också känd som Hagamannen, attackerades utanför ett elevhem i Norrbotten.

Lindgren blev slagen med en golfklubba.

Under måndag förmiddag hade polisen ringat in en 30-årig man som skäligen misstänkt för grov misshandel.

Efter förhör anhölls 30-åringen, misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Vi har vittnen och nu samlar vi in fler vittnesuppgifter, sa Urban Pohjanen, chef för utredningsenheten, i samband med att mannen anhölls.

”Täckt i blod”

Som Aftonbladet tidigare rapporterat har den misstänkte mannen skrivit om sina golfklubbor på sociala medier. Han har också skrivit om attacken mot Hagamannen och uttalat att han skulle vilja se våldtäktsmän döda.

När Aftonbladet i lördags träffade den 30-årige mannen utanför elevhemmet där misshandeln inträffade sa att han det var hans golfklubba som använts i attacken:

– Det var min klubba som jag hade liggande på gräsmattan. Den var täckt i blod och helt pulveriserad, sa han till Aftonbladets reporter.