5-åring tog ammande mamma i försvar

Femåringen stod upp för sin mamma när hon blev ifrågasatt. Foto: Privat/Faksimil
NYHETER

Ett Facebook-inlägg om hur en femårig pojke tar sin ammande mamma i försvar har gillats av hundratusentals människor världen över.

När mamma blev ifrågasatt klev femårige Airryn in och försvarade. Foto: Privat

I Facebookinlägget beskriver en mamma hur hon blir påhoppad när hon ammar sin månadsgamla bebis.

Mamman var på ett shoppingcenter med sina två barn, sonen Airryn, 5, och bebisen Adasyn när bebisen blev hungrig. Familjen gick till restaurangavdelningen, där mamman köper kyckling till sonen och ger lilla Adasyn bröstet.

Något som gör en förbipasserande kvinna rejält upprörd.

"Du kan amma på toaletten"

Mamman skriver: "En kvinna går förbi med sin mat och sitt barn, tittar på mig och suckar och rullar med ögonen. Sedan säger hon oförskämt: Du vet att det finns en stol inne på toaletten för det där. Mitt barn ska inte behöva se dig amma när hon äter."

Innan mamman hinner svara, tar den femårige sonen istället till orda och säger till kvinnan:

"Jag behöver inte se ditt barn äta när jag äter".

Erbjuder sig flytta maten

Ordväxlingen fortsätter, vilket får kvinnan att ifrågasätta hur mamman kan tillåta sitt barn att prata som han gör – och uppmanar henne återigen att gå in på toaletten för att amma.

Mamman skriver vidare i sitt inlägg:

”Airryn reser sig och går bort till kvinnans bord och när hon frågar vad han gör säger han (vilket gjorde mig väldigt stolt): 'Jag tänkte hjälpa dig ta med er mat till toaletten. Om du tycker att det är okej för min syster att äta där så är det okej för dig också att äta där'.”

Efter att inlägget uppmärksammats av Facebooksidan Breastfeeding Mama Talk har sajter världen över skrivit om femåringens fina försvar. Mamman har själv inte gått ut med sitt namn.

Se hela inlägget nedan.