Inlåst på dass – vädjade om hjälp på Facebook

Täpp-Lars: Jag hade fått sitta kvar där annars

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Täpp-Lars Arnesson på sitt utedass. Bilden är dock från ett annat tillfälle. Foto: Privat.
NYHETER

På onsdagskvällen när det var läggdags passade Täpp-Lars Arnesson på att gå på dass. Han upptäckte att dottern reglat dörren utifrån – men då var det redan försent.

– Hade jag inte haft Facebook hade jag fått sitta kvar där, säger han till Aftonbladet.

Täpp-Lars Arnesson hamnade i en riktig nödsituation sent på onsdagskvällen. När han skulle gå och lägga sig i fäboden utanför Arvselen i Malung råkade dottern låsa dasset utifrån – fast pappa fortfarande satt där inne.

– Jag märkte ingenting. Men när jag skulle gå därifrån insåg jag att jag var inlåst, säger han till Aftonbladet.

"Jag behöver inga gilla"

Enligt Dalarnas Tidningar, som först uppmärksammade händelsen, försökte Täpp-Lars flera gånger få kontakt med dottern. Bland annat genom att sticka ut huvudet genom en skurlucka. Men dottern hade redan somnat.

Då valde han att ta Facebook till hjälp. Det var nämligen det enda de två procent batterikraft han hade kvar i mobilen räckte till. Alla tog dock inte inlägget seriöst.

– Jag hann se att folk började gilla så jag skrev "jag behöver inga gilla, jag behöver hjälp!". Sedan dog telefonen.

"Har ett jättevackert dass"

Till slut, efter en timmes ovisshet i dasset med avstängd mobil, kom Täpp-Lars moster och en kompis till undsättning. Om det inte vore för dem hade han fått tillbringa natten i utedasset.

– Jag har ett jättevackert dass. Det hade nog gått bra, jag hade väl fått lägga mig på golvet. Dottern hade väl vaknat i morse när korna börjat råma för att jag inte mjölkat dem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM