Man dog efter fall från balkong under nollningsfest

1 av 2
NYHETER

En man i 20-årsåldern föll från en balkong under en nollningsfest vid ett studentboende i Helsingborg.

Mannen vårdades i natt på sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Det är en tragisk olyckshändelse, säger Lars Lindvall, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Mannen i 20-årsåldern föll från en balkong på den tredje våningen vid ett studentboende i Helsingborg där flera fester hölls under torsdagskvällen.

Mannen drabbades av livshotande skador i samband med fallet. Han fördes först till Helsingborgs lasarett och sedan vidare till intensivvårdsavdelningen på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Natten mot fredag dog mannen av sina skador, uppger polisen.

– Jag har fått det bekräftat att mannen avled under tidig morgon. Det är en tragisk olyckshändelse, säger Lars Lindvall, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Polisen misstänker inte brott.

Föll under nollningsfest

Enligt polisen var mannen på en nollningsfest i huset när olyckan inträffade.

– Man hade en fest i samband med insparken, eller nollningen. Där har han på något vis fallit från balkongen. Vi vet inte om han försökte göra något speciellt på balkongen eller om han bara föll. Det är en olyckshändelse. Vi tror att han har ramlat utan att det var meningen, säger Sven Eriksson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Krisgrupp inkallad

Enligt Kent Kvist, informationsansvarig för kommunens krisgrupp blev många ungdomar vittnen till olyckan.

– Då tog vi ett beslut om att skicka dit resurser som kunde hjälpa till i akutfasen. Efter 40-45 minuter hade vi en präst, en diakon och två socialsekreterare på plats. De har återrapporterat att det var ett tiotal upprörda och oroliga ungdomar hade behov av akut stöd, säger Kent Kvist.

Rektorn: ”Fruktansvärt tragiskt”

Enligt Jesper Falkheimer, rektor vid Campus Helsingborg, arrangerades nollningsfesten av studentkåren. Rektorn berättar att han och en studentpräst under fredagen finns tillgängliga för de studenter som vill träffas och prata om olyckan. När Aftonbladet pratade med rektorn kämpade 20-åringen fortfarande för sitt liv.

– Det är en fruktansvärt tragisk händelse och vi ska göra vårt bästa för att ta hand om studenterna, säger Falkheimer.

Mannens anhöriga är underrättade.