Dödsstormen blir starkare – väntas dra in över Florida

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Den tropiska stormen Erika orsakar stor förödelse i Västindien.

Minst fyra personer dog på ön Dominica och räddningsarbetare letar efter saknade personer.

Efter helgen väntas dödsstormen uppgraderas till orkan – och kan då dra in över Florida i sydöstra USA.

Sent på torsdagskvällen, lokal tid, letade räddningsarbetare i kraftigt fallande regn efter personer som förmodas vara saknade efter den tropiska stormen Erikas framfart i Västindien.

Tidigare på dagen hade Erika slagit in med full kraft och minst fyra personer är bekräftat döda efter jordskred på ön Dominica, som ligger mellan öarna Guadeloupe och Martinique.

Två barn dog i jordskred

Bland de döda är två barn och en äldre blind man.

Polisen uppger för AP att ett 20-tal personer saknas efter stormens framfart. Kommissarie Claude Weekes beskriver läget som ”kaotiskt” med fallande träd och stora mängder vatten.

– Erika har kommit på ett väldigt, väldigt våldsamt besök, säger han till AP.

Översvämningar och fallna träd har gjort att många vägar inte går att använda. Därför står de inför en stor utmaning när det gäller att komma till undsättning för människor som bor på svårtillgängliga platser.

Drar vidare mot Florida

Åtta av tio hushåll var strömlösa och många saknar tillgång till vatten, skriver AP.

– Människor saknas på olika delar av ön, säger Weekes.

Under helgen fortsätter den tropiska stormen att sprida förstörelse till fler nationer i Västindien, enligt prognoserna. Närmast står Puerto Rico i stormens väg.

Erika väntas också öka i styrka och kan ha uppgraderats till en orkan när den enligt beräkningarna drar in över Florida i sydöstra USA efter helgen.