Begärs häktade för misshandel av Hagamannen

NYHETER

Tre män har häktats för att ha misshandlat Hagamannen Niklas Lindgren.

Under fredagseftermiddagen häktades alla tre på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

‒ Tingsrätten har delat min uppfattning om utredningen, säger kammaråklagare Klara Dahlström vid Åklagarkammaren i Luleå.

Niklas Lindgren misshandlades den 22 augusti med en golfklubba vid ett elevboende i Norrbotten.

De tre män som misstänks för misshandeln är 21, 23 och 24 år gamla. Samtliga är tidigare dömda för bland annat våldsbrott och narkotikabrott.

Männen är misstänkta för grov misshandel på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i eftermiddag med start 15.30.

21-åringen häktad

Först ut var 21-åringen som åklagaren begärt högt med hänvisning till det finns risk att den misstänkte annars försvårar vidare utredningen.

Förhandlingen hålls bakom stängda dörrar, rapporterar lokala medier.

– Hans inställning är att han förnekar brott. Han har varken varit delaktig eller sett något. Han var inte på platsen utan var hemma så gott som hela dagen, har 21-åringens advokat Göran Lundvik sagt till Aftonbladet tidigare.

– Han är oförstående till detta och förvånad över att han sitter där han sitter.

Efter drygt 45 minuters förhandling häktades 21-åringen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, rapporterar NSD.

Strax efteråt inleddes förhandlingen mot den 23-årige mannen.

–  Han nekar till brott, säger hans advokat Hans Östberg till Aftonbladet innan häktningsförhandlingen.

Strax före klockan 17 meddelade rätten att även 23-åringen häktas misstänkt på sannolika skäl.

Den sista av de tre misstänkta har nekat till alla misstankar mot honom. Under häktningsförhandlingen säger hans advokat Jens Arnhof att 24-åringen medger att han varit på plats, enligt NSD.

Han häktades vid 17.20-tiden på samma skäl som två andra männen, även han mot sitt nekande.

Polisen förtegen

Polisen har varit förtegen om misshandeln, och har inte förklarat på vilket sätt männen har att göra med händelsen. Urban Pohjanen, utredningschef i Norrbotten, har tidigare sagt så här till Aftonbladet:

– Det är ingenting som vi kan gå ut med. Det har med förundersökningssekretess att göra.

En 30-årig man ha tidigare anhållits misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för att ha misshandlat Niklas Lindgren. Han släpptes tidigare i veckan men ska fortfarande vara intressant i utredningen, enligt utredningschef Urban Pohjanen.

–  Åklagaren har släppt honom för att det inte fanns skäl att ha honom kvar längre, sa han till Norrbottens-Kuriren tidigare i veckan.