Flygplan nödlandade – på riksväg 27

NYHETER

Ett mindre flygplan tvingades nödlanda på riksväg 27 utanför Borås vid lunchtid.

Ingen person kom till skada.

– Det är inte varje dag man ser ett plan vid sidan av vägen, säger vittnet Nemanja.

Foto: Läsarbild

Larmet om händelsen på riksväg 27 i höjd med Aplared i Borås kommun kom vid 12.30-tiden och både polis och räddningstjänst kallades till platsen.

”Det har gått bra”

Det är ännu oklart varför piloten tvingades nödlanda det tvåsitsiga flygplanet.

– Jag vet inte om det är motorhaveri eller så, men det har gått bra, säger Björn Christoffersson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Vittnet Nemanja var på väg till nöjesparken High Chaparral i Småland med några kompisar när de plötsligt såg flygplanet.

– Vi blev chockade, det är inte varje dag man ser ett plan vid sidan av vägen, säger han.

”Vi blev chockade”

Lyckligtvis kom ingen person till skada och flygplanet kördes in i en parkeringsficka vid sidan av vägen.

– Det var inga skador på varken väg eller flygplan eller annat. De hade dragit undan planet när vi kom fram så vi har inte gjort någonting, säger Björn Christoffersson.

Piloten berättar för P4 Sjuhärad att det fanns fält i närheten när han skulle nödlanda, men att han valde att gå ner på vägen eftersom det är mycket träd vid fälten. Han vet i nuläget inte vad problemet med flygplanet var.

– Vi misstänker soppatorsk, att den drar mer än vad den säger att den ska göra. För vi hade tillräckligt för den planerade flygningen, vi hade tillräckligt för reserv som man måste ha före varje flygning. Jag kollade bensinen före start och just i denna stund kan jag inte säga vad det beror på.

ARTIKELN HANDLAR OM