Kvinna träffad av vådaskott – dog

1 av 2
NYHETER

En kvinnlig jägare har dött efter att ha träffats av ett vådaskott i norra Lappland. Den 52-åriga kvinnan ska ha träffats i ansiktet av skott från ett hagelgevär, enligt Kuriren.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

Polisen fick in larmet klockan 13.00. Enligt uppringaren var en kvinna svårt skadad sedan hon träffats av ett vådaskott. Ambulanshelikopter och polis skickades till platsen som ligger oländigt till i skogarna utanför Viikusjärvi, drygt två mil öster om Lannavaara, vid Övre Soppero.

– Vad jag förstår är det vid vägs ände, och det är inte jättelätt att ta sig dit. Det är därför det har skickats en ambulanshelikopter, säger Kristina Lantto presstalesman vid Norrbottenspolisen till lokaltidningen NSD.

Var på jakt

Kvinnan var enligt uppgift från Kiruna och ingick i ett jaktsällskap som sannolikt var på fågeljakt. Det är säsong nu för såväl ripa, som tjäder och andfågel i området.

Några timmar senare, klockan 16.45 meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador. Enligt polisen var det inte kvinnan själv som avlossade skottet.

Kvinnans anhöriga var då underrättade och en förundersökning om vållande till annans död har upprättad. Samtidigt var polisens tekniker på platsen för att ta reda på hur dödsskjutningen gått till.

Skadad i ansiktet

– Vi misstänker inget brott, men vi måste klargöra hur det har gått till, förklarar Kristina Lantto i NSD.

Enligt Kuriren ska skottet ha träffat ansiktet. Flera personer i sällskapet ska ha blivit vittnen till händelsen och blev chockade. De fick senare under dagen hjälp av lokal vårdpersonal.

Enligt polisen dog kvinnan på platsen, men är i övrigt förtegen om händelseförloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM