Hela kungafamiljen till Nobelfesten

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill kommer till Nobelfesten.
NYHETER

Nu är det klart. Alla vuxna medlemmar av kungafamiljen dyker upp på årets Nobelfest – även Chris O’Neill.

Det bekräftar hovet i dag.

Om exakt en månad, närmare bestämt den 10 december, äger årets Nobelfest rum. Spekulationerna har som vanligt kretsat kring vilka av kungahusets vuxna familjemedlemmar som kommer att närvara vid Nobelfesten.

– Alla i kungafamiljen kommer att närvara, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

”Det är glädjande”

På grund av ett tajt arbetsschema har det enligt tidigare uppgifter varit oklart om Chris O’Neill skulle närvara eller nobba festligheterna.

Men både han och prinsessan Madeleine kommer att strö kunglig glans över både prisutdelningen i Konserthuset och den efterföljande banketten i Blå hallen i stadshuset.

– Det är glädjande att både prinsessan Madeleine och Chris kommer att delta under de två dagarna då Nobelfirandet pågår. Eftersom de bor i London kommer de att flyga hit.

Gravida prinsessor

För första gången är två prinsessor på festen gravida. Kronprinsessan Viktoria och prinsessan Sofia, som väntar barn i mars respektive april.

– Som vi har informerat om innan så är det inga förändringar i deras schema i dagsläget, säger Margaretha Thorgren.

Var kungabarnen – prinsessan Estelle, Leonore och prins Nicholas – kommer att befinna sig under festligheterna kan Thorgren inte ge någon information om.

Dagen efter Nobelfesten bjuder kungen och drottningen traditionsenligt alla Nobelpristagare på middag på Kungliga slottet.

ARTIKELN HANDLAR OM