Smugglarnas drag: Kopierade Fast and Furious

1 av 3
NYHETER

Den franske drogjätten Andre Cabau, 39, och hans nätverk ägnade sig åt grov kriminalitet – genom att kopiera Fast and Furious-filmerna.

I fredags greps han efter att ha tagit sig in i Thailand med ett falskt pass.

– Deras tillvägagångssätt var en kopia, säger thailändsk polis.

Andre Cabau, 39, greps i fredags efter att ha tagit sig in i Thailand med ett falskt pass. Han kommer att deporteras till Frankrike där han ska fortsätta att avtjäna ett straff för narkotikabrott, rapporterar AP.

Tillvägagångssättet som Cabau och hans nätverk har använts sig av för att genomföra sina affärer har varit minst sagt spektakulärt.

”Ja, jag erkänner”

– Deras tillvägagångssätt var en kopia av de berömda Fast and Furious-filmerna där de använde snabba bilar för att transportera drogerna, sa Wut Liptapanlop vid den thailändska polisen, enligt AP.

Cabaus nätverk smugglade kokain, ecstasy och andra droger från Belgien, Nederländerna och Luxemburg in i Frankrike, enligt ett uttalande från den Thailändska polisen.

För att understryka att det var så tillvägagångssättet gått till visade polisen en video på en biljakt med snabba bilar under en presskonferens. Cabau satt handfängslad framför reportrarna.

– Ja, jag erkänner att jag använde höghastighetsbilar, sa han på måndagen.

”Flottor” av snabba bilar

Catherine Occhini, polis vid den franska ambassaden i Bangkok, sa att Cabau är en person som specialiserat sig på att transportera droger i Europa. Hon beskrev nätverket som välorganiserat och att de jobbade på nätterna med ”flottor” av snabba bilar som passerade över Europas öppna gränser.

Ofta var det så att en spaningsbil körde förbi polistullen för att meddela om kusten var klar till andra bilar som transporterade drogerna, sa Occhini.

Filmen Fast and Furios 7 som kom ut förra året är den tredje filmen, efter Avatar och Titanic, som spelat in över 1 miljard dollar utanför USA, enligt The Guardian.