Salim, 42, räddade liv på Stade de France

”Jag gjorde bara mitt jobb”

1 av 3 | Foto: JOHN McLELLAN/SOLO
Salim Toorabally utanför Stade de France.
NYHETER

När självmordsbombaren Bilal Hadfi försökte planka in på Frankrike-Tyskland blev han stoppad av Salim Toorabally, 42.
Utan säkerhetsvaktens ingripande hade terroristerna i Paris kunnat skörda ännu fler liv på fotbollsarenan Stade de France.

Tusentals fotbollssupportrar, däribland Frankrikes president François Hollande, var på plats på nationalarenan Stade de France i Paris för att se Frankrike möta Tyskland.

Ingen av dem dödades när självmordsbombaren Bilal Hadfis bombbälte detonerade.

Nu berättar säkerhetsvakten Salim Toorabally för Daily Mail om vad som hände fredagen 13 november.

”Väntade på sin kusin”

Avsparken var 45 minuter bort och fotbollsfansen strömmade in på arenan. Salim Toorabally bemannade ett av vändkorsen vid entrén när han såg en ung kille försöka ta sig in bakom en annan besökare. När Salim Toorabally stoppade honom drog han en historia om att han väntade på sin kusin som hade biljetterna.

Normalt sett skulle han inte ägnat den unge killen en andra blick, säger Salim Toorabally. Men det var något i killens sätt som verkade misstänkt.

– Jag la hans utseende på minnet.

Salim Toorabally fortsatte att vinka matchens åskådare genom spärrarna.

Tio minuter senare försökte den unge killen komma in igen i en spärr längre bort. Men Salim Toorabally var alert och varnade sin kollega. Plankaren försvann från platsen.

Hörde explosionerna

Ungefär 50 minuter senare hörde Salim Toorabally den första av tre bomber explodera. Killen som försökt ta sig in utan biljett var Bilal Hadfi, en av självmordsbombarna i dådet mot fotbollsstadion. Salim Toorabally fick hjälpa polisen att identifiera resterna av hans kropp. När han insåg vem han hade stoppat i spärrarna fick han kalla kårar.

– Jag blev illamående. Jag sa till mig själv att jag hade varit en medbrottsling i morden på alla de oskyldiga människorna om jag släppt in honom. Hundratals kunde ha dött, säger Salim Toorabally.

Polisen: Räddade Frankrike

Hyllningarna har inte låtit vänta på sig. "Det kan mycket väl vara så att du precis räddade Frankrike", sa en polis till Salim Toorabally. Själv är han minst sagt ödmjuk inför sin egen insats.

– Jag är bara en vanlig person som gjorde mitt jobb, säger Salim Toorabally till Daily Mail.